Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Opilý řádil na ambulanci. O pár chvil později roztrhl strážníkovi uniformu

Překvapivě na ambulanci českobudějovické nemocnice museli strážníci městské policie zasahovat ve čtvrtek pozdě večer, kde se nacházel agresivní pacient pod vlivem alkoholu. Orientační dechová zkouška mu naměřila 3,36 promile.

Policisté se po příjezdu na místo dozvěděli, že třiatřicetiletý muž z Táborska utrpěl úraz v důsledku své opilosti. „To bylo také důvodem, proč přítomný lékař rozhodl o jeho umístění na protialkoholní záchytnou stanici. To se ovšem muži značně nelíbilo. Máchal kolem sebe rukama, odmítal nastoupit do sanitního vozu a pokusil se z místa odejít. Nereagoval ani na opakované zákonné výzvy strážníků a jeho agresivita se stále stupňovala,“ přidává mluvčí městské policie David Štýfal.

Strážníkům nezbývalo nic jiného než použít donucovací prostředky. Nasadili mu služební pouta a následně byl převezen na protialkoholní záchytnou stanici, kde se podrobil orientační dechové zkoušce. Ta byla pozitivní s výsledkem 3,36 promile.

„Jakmile však strážníci sejmuli služební pouta, jeho agresivita opět narostla. Při následném zásahu hlídky se mu podařilo roztrhnout svrchní oděv jednomu ze strážníků,“ říká Štýfal.

Na opilce nyní čeká úhrada pobytu na záchytce, škody způsobené na služebním oděvu strážníka a pokuty až ve výši 5 tisíc korun za neuposlechnutí výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci.

Štítky Nemocnice České Budějovice, záchytka, uniforma, okres Tábor, obecní policie, dechová zkouška

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Pils

Milý Lojzíku. Ty budeš asi taky od nich. A nebo asi nějaký Tvůj příbuzný,že? Ale už i v bibli se píše:" Blahoslavení chudí duchem, neboť i oni milosrdenství dojdou"

Sobota, 13. února 2016, 23:18Odpovědět

Lojza Chytrak

Petr Pils: Jo takze bouchnout si do mestaka je zcela v poradku? No to da rozum! Meli to h*vado nality poradne naklepat.

Sobota, 13. února 2016, 10:17Odpovědět

Petr Pils

Strážník městské policie je úřední osoba??? Hm... To jsem nevěděl. Já je celý život absolutně ignoruji. To ovšem neznamená, že souhlasím s tím,aby někdo napadal lékaře, hasiče apod.

Pátek, 12. února 2016, 21:20Odpovědět

Opilý řádil na ambulanci. O pár chvil později roztrhl strážníkovi uniformu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.