Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mladík opakovaně kradl v prodejnách v centru města, napáchal škodu za více než 100 tisíc korun

Budějckým kriminalistům se v minulých dnech podařilo dopadnout pětadvacetiletého mladíka, který se ve druhé polovině ledna letošního roku vloupal do dvou prodejen v centru města, z nichž do jedné dokonce opakovaně. Svým chováním způsobil škodu přes 100 tisíc korun.

„Měl se vloupat do prodejny v centru města, kde odcizil zimní bundu, mobilní telefon a vyšší finanční hotovost. Do stejně prodejny se vrátil za necelých deset dnů, kde odcizil hotovost a ošacení. V obou případech způsobil škodu převyšující 83 tisíc korun,“ zmiňuje mluvčí jihočeských policistů Milan Bajcura.

To mu však nestačilo a na zoubek se podíval i vedlejší prodejně potravin. V té odcizil alkohol, tabákové výrobky a finanční hotovost. Škoda zde dosáhla téměř 26 tisíc korun. Celkově tak odcizil věci za více než 100 tisíc korun.

„Policisté mladíka zajistili, zadrželi a převezli k výslechu na služebnu. Zde mu sdělili podezření ze spáchání přečinů krádež a poškození cizí věci. Lze předpokládat, že během dvou týdnů stane mladík před soudcem okresního soudu,“ doplnil Bajcura.

Foto Dominik Svoboda

Štítky centrum města, hotové peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík opakovaně kradl v prodejnách v centru města, napáchal škodu za více než 100 tisíc korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.