Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Podvodnými e-shopy muži okradli tisíc lidí o téměř 4 miliony korun

Jihočeští kriminalisté obvinili dva muže ve věku 37 a 39 let z Přelouče z podvodu za bezmála čtyři miliony korun. Muži pomocí podvodných e-shopů okradli minimálně tisíc lidí. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na osm let. Oba obvinění jsou nyní kvůli předcházející trestné činnosti ve výkonu trestu.

Podle policie oba obvinění s úmyslem získat majetkový prospěch založili či zaregistrovali z Dominikánské republiky pomocí internetu domény několika podvodných e-shopů. Přes internetové obchody pak nabízeli elektroniku, kuchyňské vybavení, grily, televizory či fotoaparáty. „Domény byly registrovány a vedeny většinou pod adresami neexistujících osob,“ uvedl mluvčí.

Podvodné stránky e-shopů obvinění opatřili nepravdivými kontaktními údaji provozovatelů a také obchodními podmínkami, podle kterých bylo potřeba zboží zaplatit předem. Jakmile zájemci o zboží provedli platby, už s nimi nekomunikovali. Získané peníze ihned expresními službami převáděli do Dominikánské republiky.

Zdroj ČTK

Štítky internetový obchod, Přelouč, Dominikánská republika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodnými e-shopy muži okradli tisíc lidí o téměř 4 miliony korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.