Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Senior z Českobudějovicka se z rybolovu na Hněvkovické přehradě už nevrátil

Velice smutný konec má dnešní pátrání po pohřešovaném starším rybáři z Českobudějovicka, který chytal ryby ve vodách Hněvkovické přehrady nedaleko Týna nad Vltavou. Policejní potápěči jeho tělo našli na břehu řeky Vltavy. Co se vlastně stalo, je předmětem dalšího vyšetřování.

Pětasedmdesátiletý senior z Českobudějovicka se vydal chytat ryby do vod Hněvkovické přehrady. Na loďce. Ale z rybaření se už nevrátil. Policisté přijali oznámení o pohřešování zmiňovaného muže dnes, ve čtvrtek 1. června, deset minut před jedenáctou hodinou dopoledne. Okamžitě se rozjelo pátrání. Na místo údajného rybaření seniora okamžitě vyrazili hasiči i policisté, včetně jejich potápěčů. Ti po čtyřech hodinách pátrání seniora našli, bohužel utonulého.

„Tělo muže potápěči našli na pravém břehu řeky Vltavy, tedy před samotnou Hněvkovickou přehradou, v katastru obce Žimutice​," uvedl přímo z místa tragické události policejní mluvčí Milan Bajcura.

Co se vlastně přihodilo, proč senior spadl do vody, je předmětem dalšího vyšetřování. „Koronerka po prvním ohledání neshledala cizí zavinění, vše ale ještě upřesní nařízená pitva​," řekl Bajcura.

Od počátku roku se jedná již o druhého utonulého rybáře v Jihočeském kraji.

Štítky senior, rybolov, voda, přehrada, loďka, okres České Budějovice, Vodní nádrž Hněvkovice, potápěč, Vltava, Týn nad Vltavou, Žimutice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Senior z Českobudějovicka se z rybolovu na Hněvkovické přehradě už nevrátil  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.