Počasí dnes7 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Motorkář přepadl při prudkém brzdění přes řídítka. K hranicím pro něj musel vrtulník

K vážné nehodě motocyklisty nedaleko hranic s Rakouskem musela být v pondělí odpoledne přivolána letecká záchranná služba. Řidič motorky značky BMW před sebou patrně viděl otáčející se vůz a při prudkém zpomalování přepadl přes svůj stroj i osobní automobil. Další okolnosti nehody jsou v šetření.

Kolize se stala na silnici III/16317, konkrétně v úseku mezi přechodem Guglwald a Přední Výtoní. Na místo nehody proto vyjela společně s krumlovskými policisty i hlídka z Lipna nad Vltavou. Řidič motocyklu značky BMW nejspíše zahlédl ve směru od hraničního přechodu do České republiky otáčející se automobil a intenzivně začal brzdit.

„Přitom přepadl přes motorku a osobní vozidlo. Při pádu se zranil, proto byla na místo přivolána Letecká zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, která následně muže transportovala do zdravotnického zařízení. U obou účastníků byl proveden test na přítomnost alkoholu v dechu s negativním výsledkem,“ zmiňuje mluvčí policistů Milan Bajcura.

Další okolnosti nehody policisté nadále vyšetřují.

Foto Policie České republiky

Štítky nehoda, motorkář, vrtulník, zranění, BMW, Rakousko, Česko, Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje, Lipno nad Vltavou, Přední Výtoň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkář přepadl při prudkém brzdění přes řídítka. K hranicím pro něj musel vrtulník  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.