Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Laň skočila do cesty, řidič střetu s ní nezabránil. Utrpěl těžká zranění

Těžkým zraněním řidiče skončila srážka vozu Škoda Octavia s laní na silnici II/145 v úseku mezi obcemi Vícemily a Šumavské Hoštice na Prachaticku. Zvíře vběhlo do jízdního pruhu z levé strany v takové vzdálenosti od auta, že již řidič nebyl schopen střetu zabránit. Pro muže musel letět vrtulník, laň na místě uhynula.

Střet se odehrál ve směru jízdy Vimperk – Šumavské Hoštice. Laň po nárazu proletěla čelním sklem. „Částečně skončila na sedadle spolujezdce, kde naštěstí nikdo neseděl. Přesto řidič utrpěl těžká zranění, se kterými byl letecky transportován do nemocnice,“ zmiňuje mluvčí policistů Martina Joklová. Škoda na automobilu činí odhadem 80 tisíc korun.

Srážka s lesní zvěří není za běžného dne ojedinělou záležitostí. Policisté proto nabádají, aby byli řidiči obezřetní nejenom v nočních hodinách, ale i za „bílého dne“.

Foto Policie České republiky

Štítky nehoda, laň, řidič, těžká zranění, úraz, Šumavské Hoštice, okres Prachatice, Škoda Octavia, Vícemily, ŠKODA AUTO a.s., Vimperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Laň skočila do cesty, řidič střetu s ní nezabránil. Utrpěl těžká zranění  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.