Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Rekreační sezona je u konce, chaty a chalupy začínají navštěvovat zloději

Hodně nemilé překvapení čekalo na majitele chaty v Kaplici. Jejich rekreační objekt totiž navštívil nezvaný host a sebral tam, na co přišel. Zloděj způsobil škodu za více než sedmnáct tisíc korun. Policisté, kteří po chmatákovi pátrají, chatařům a chalupářům radí, aby své objekty pořádně zabezpečili a případně, aby si cenné věci raději odvezli.

Do jedné z rekreačních chat v Kaplici se z pátku 22. na sobotu 23. září vloupal zatím neznámý zloděj. Ten tak připravil majitelům objektu na sobotní poledne nepříjemné překvapení. Ukradl rádio, kameru do auta, fotopast, modem, batoh, DVD přehrávač, plastovou bednu s nářadím a další věci. Majitelům chaty nezvaný host, který se tak dopustil trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, způsobil škodu za více než sedmnáct tisíc korun. 

Od ledna do srpna letošního roku, evidují jihočeští policisté přes sto případů vloupání do rekreačních chat.

„Rekreační sezona už je pomalu u konce, myslete na kvalitní zabezpečení vašeho objektu. Nezapomínejte při odjezdu z chaty či chalupy zkontrolovat zda jste dobře zamkli, uzavřeli všechna okna, a to i ta do sklepa nebo na půdu. Cenné věci z objektu odvezte do bezpečí," radí policejní mluvčí Lenka Krausová. 

Pokud už v chatě či chalupě cenné věci zůstávají, je dobré si pořídit jejich fotodokumentaci a uschovat od nich doklady o koupi, doporučují policisté. „V některých rekreačních objektech přebývají lidé celoročně, a tak pokud víte o dobrém sousedovi, který by byl ochoten vám vaši chatu či chalupu pravidelně zkontrolovat, neváhejte ho o službu požádat," dodává policejní mluvčí s tím, že pokud už k vloupání do objektu dojde, poškozený by měl ihned volat policisty. „Do chaty nebo chalupy nevstupujte a hlavně neuklízejte, ničíte tak stopy, které policistům slouží při šetření případu," přiipomíná Lenka Krausová

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky chalupa, chata, sezona, zloděj, Kaplice, Lenka Koloušková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekreační sezona je u konce, chaty a chalupy začínají navštěvovat zloději  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.