Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rumun se násilím domáhal vstupu do klubu

Na protialkoholní záchytné stanici skončil první říjnovou neděli brzo ráno návštěvník jednoho z restauračních podniků v centru Českých Budějovic. Strážníci ho museli před převozem kvůli jeho agresivnímu chování spoutat.

Hlídka českobudějovické městské policie vyjížděla v neděli 1. října ve tři hodiny ráno na oznámení obsluhy restauračního podniku v Biskupské ulici o značně podnapilém muži, který verbálně napadá ostatní návštěvníky. Že ve skupině kuřáků před vstupními dveřmi neustále hlasitě vykřikuje.

„Strážníci na místě našli muže, který narušoval noční klid hlasitými výkřiky v cizí řeči. Přihlásila se k nim i žena, která celou událost oznamovala. Ta uvedla, že podnapilý muž byl z podniku kvůli svému hrubému jednání vykázán. I přesto se však neustále dožadoval vstupu," uvedla mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková.

Strážníci zjistili, že se jedná o dvacetiletého muže z Rumunska, který přechodně pobývá v České republice. „Na jejich dotazy v několika světových jazycích však mladý muž nereagoval. I nadále divoce rozhazoval rukama a hlasitě vykřikoval. Strážníci vzápětí rozhodli o jeho převozu na protialkoholní záchytnou stanici," popsala mluvčí. Podle ní při výzvě k nastoupení do služebního vozidla muž sice pochopil její smysl, ale odmítal se se svou situací smířit. Jeho aktivní obrana přiměla strážníky muže spoutat. V poutech ho poté převezli k pobytu na protialkoholní záchytnou stanici.

„Rumun se bude po vystřízlivění zpovídat správnímu orgánu z přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci a přestupku proti občanskému soužití. Za ně mu hrozí pokuta až dvacet tisíc korun," dodala Školková.

Autoři | Foto Budějcká Drbna

Štítky Rumun, křik, klub, strážník, záchytka, České Budějovice, Rumunsko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rumun se násilím domáhal vstupu do klubu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.