Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Sedmnáctiletý mladík nechtěl vystoupit na konečné z trolejbusu. Řidiče napadl pěstí

Zraněním řidiče trolejbusu v Českých Budějovicích skončila jízda tří mladíků, kteří cestovali v pátek 29. prosince večer trolejbusem na sídliště Máj. Přitom však porušovali přepravní řád a na konečné zastávce nehodlali vystoupit. Když je řidič trolejbusu vyzval, aby vůz opustili, jeden ze tříčlenné partičky ho napadl. Sedmnáctiletého mladíka, který po činu utekl, však strážníci vypátrali a předali ho do rukou policistů. Za jeho čin ho čekají nemalé potíže.

V pátek 29. prosince krátce po deváté hodině večer projížděla hlídka městské policie ulicí Antonína Barcala. Jakmile se přiblížili ke konečné zastávce městské hromadné dopravy, postávají lidé se okamžitě rozutekli. Na místě zůstal pouze zjevně otřesený muž s krvácejícím zraněním v oblasti hlavy. Jedenašedesátiletý muž byl řidičem trolejbusu a strážníkům se svěřil, že byl napaden jedním z cestujících.

„Dotyčný mladík cestoval trolejbusem se svými dvěma společníky, kteří svým chováním narušovali přepravní řád. Když jsem je vyzval na konečné zastávce, aby vystoupili, jeden z mladíků mě napadl, udeřil mě do hlavy," řekl strážníkům zraněný řidič.

Strážníci na místo přivolali zdravotnickou záchrannou službu a hlídku Policie České republiky. Zraněného muže si převzali do své péče zdravotníci. Hlídky městské policie se okamžitě vydaly pátrat po pachateli napadení a jeho kumpánech.

„Strážníci v ulici Jaroslava Bendy spatřili dva mladíky, kteří odpovídali popisu řidiče," uvedla mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková. Strážníci z předložených osobních dokladů zjistili, že se jednalo o dva sedmnáctileté chlapce z Českých Budějovic.

„Oba dva nejprve strážníkům tvrdili, že byli u kamaráda. Po chvíli však šli s pravdou ven a přiznali, že měli konflikt s řidičem trolejbusu. Ten po konfrontaci s nimi potvrdil, že strážníci našli ty pravé. Sedmnáctiletý mladík se nakonec sám přiznal, že řidiče napadl pěstí," upřesnila mluvčí s tím, že svou roli v tomto případě sehrál i alkohol. Mladík totiž nadýchal 0,64 promile alkoholu. Jeho stejně starý společník pak 1,35 promile.

„Strážníci oba dva mladé muže předali do rukou policistů na Obvodním oddělení Policie České republiky Čtyři Dvory," dodala Věra Školková.

Autoři | Foto Matěj Večeřa

Štítky mladík, napadení, řidič, zranění, strážník, České Budějovice, obecní policie, Sídliště Máj, Antonín Barcal, Jaroslav Benda, Policie České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmnáctiletý mladík nechtěl vystoupit na konečné z trolejbusu. Řidiče napadl pěstí  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.