Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Rodinná tragédie otřásla Budějcemi. Mluví se o brutálním násilném trestném činu a sebevraždě

O ničem jiném se od druhého lednového pondělního odpoledne v Budějcích nemluví. Lidmi z jihočeské krajské metropole otřásla smrt dvou lidí, kteří zemřeli v rodinném domku na Lidické třídě, v části Rožnov. A tragédie se probírá v ulicích, v obchodech, restauracích, v autobusech, ve firmách, prostě všude. Navíc, když policie vyšetřuje úmrtí jako násilný trestný čin a sebevraždu. To je jedna z verzí, s nimiž kriminalisté intenzivně pracují. Lidé spekulují o tom proč, a především jak, muž a žena zemřeli.

Podle informací se v rodinném domku na Lidické třídě odehrálo obrovské drama. I s otrlými policisty prý otřásl obrázek, který se jim po příjezdu na místo tragédie naskytl. Budějcké Drbně dva důvěryhodné zdroje potvrdily, že k násilnému trestnému činu i sebevraždě došlo opravdu brutálním způsobem. 

Sedmapadesátiletá žena chtěla údajně svého o sedm let staršího druha opustit. Ale s tím se po třicetiletém soužití zřejmě muž nedokázal smířit. „Muž svou družku napadl už den před Silvestrem. Žena zavolala policii a podala trestní oznámení. Ale bohužel, druhý den ho stáhla, protože jinak by se její druh prý musel vystěhovat. A to zřejmě byla osudová chyba," uvedl muž, který znal pár žijící v pronajatém domku na Lidické třídě.

„Muž byl hodně labilní, myslím, že měl psychické problémy, s nimiž se léčil, navíc byl chorobně žárlivý," podotkl známý partnerské dvojice. „Muž v to osudné pondělí svou družku napadl už v předsíni, vše ale vyvrcholilo v kuchyni. Nejprve před ní sprovodil ze světa oba kocoury, pak ji pobodal," dodal.

ČTĚTE TAKÉ: Kriminalisté vyšetřují tragickou smrt muže a ženy. Pracují s verzí násilného trestného činu a sebevraždy

Známý muže a ženy dál připomněl, že prý tím ale otřesná scéna, doslova jako z hororu, neskončila. Životem zdrcený útočník zřejmě nechtěl po sobě nechat nic živé. „Ani svého urostlého leguána, kterého rozřezal motorovou pilou ve vaně. S pilou pak řádil dál...... Pak zabil i sebe.... Z kuchyně se stal jen velký krvavý rybník…," popsal hrůzný obraz důvěryhodný zdroj, který je smrtí obou známých zdrcen. 

„Je to velká rodinná tragédie," podotkla také bývalá kolegyně zemřelé ženy. „Byla to usměvavá žena, plná života. Je pravdou, že soužití s druhem, se kterým byla třicet let, nebylo v poslední době zrovna idylické. Asi to, co se v pondělí stalo, bylo vyústění všeho. Ale takovým způsobem, to nechápu. Je to hrůza," uvedla.

Jako první tu hrůzu viděla v pondělí 8. ledna po šestnácté hodině dcera oběti, když šla na návštěvu za matkou. Právě dcera přivolala policii.

Štítky vražda, sebevražda, smrt, žena, muž, násilný trestný čin, České Budějovice, Rožnov, silvestr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodinná tragédie otřásla Budějcemi. Mluví se o brutálním násilném trestném činu a sebevraždě  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.