Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Budějcích se opět objevili podomní prodejci. Žena nabízela smlouvu na dodávku energie

Se smlouvou na dodávku energie vyrazila mezi obyvatele budějckého sídliště Vltava žena z Jihlavska. Protože je v krajském městě ale podomní prodej zakázán, za jeho porušení hrozí ženě pokuta až sto tisíc korun.

Po delší odmlce se v Českých Budějovicích opět objevili podomní prodejci. Osmačtyřicetiletá žena z Jihlavska nabízela v úterý v pět hodin odpoledne obyvatelům sídliště Vltava možnost uzavřít novou smlouvu na dodávku energie.

„Lidé, kteří ví o tom, že podomní prodej je v krajském městě zakázán, ale naštěstí na počínání ženy upozornili městskou policii. Událostí se tak bude dále zabývat českobudějovický magistrát," uvedl mluvčí českobudějovické městské policie David Štýfal. Podle něj ženě u správního orgánu hrozí pokuta až sto tisíc korun.

I přesto, že je v Českých Budějovicích podomní prodej zakázán obecně závaznou vyhláškou již řadu let, každoročně se ve městě objevují podomní prodejci, kteří nabízející nejrůznější služby nebo levnější energie. Strážníci nabádají lidi k obezřetnosti. Ne vždy je totiž uzavření smlouvy opravdu výhodné. „Přesto se stává, že pod důmyslným postupem prodejců obyvatelé takovou smlouvu podepíší a až posléze zjistí, na co vlastně přistoupili. Ale ani po podpisu takové smlouvy ještě není pozdě," podotkl Štýfal. 

Mluvčí zároveň upozornil, že podpora je v tomto případě v energetickém zákoně. „V případě podomního prodeje je zákazník oprávněn bez sankce vypovědět smlouvu uzavřenou na dobu neurčitou nebo určitou, ve lhůtě do patnáctého dne po zahájení dodávky elektřiny nebo plynu," upřesnil David Štýfal.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky podomní, prodejce, smlouva, zákaz, vyhláška, městská policie, České Budějovice, energie, Vltava, okres Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Budějcích se opět objevili podomní prodejci. Žena nabízela smlouvu na dodávku energie  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.