Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Při nočním požáru rodinného domu v Čimelicích na Písecku zemřeli dva lidé

Dva lidé uhořeli při požáru dvoupatrového rodinného domu, který v Čimelicích na Písecku vzplál dnes, v pondělí 19. března, v noci. Na místě tragédie zasahují od dvou hodin ráno všechny složky Integrovaného záchranného systému.

„Stále probíhají záchranné práce. V místě tragické události, u domu u čimelického náměstí, u silnice I/4 z Českých Budějovic na Prahu, je doprava řízena kyvadlově, řidiči mohou Čimelice objet přes Rakovice. To jim i doporučujeme, protože na komunikaci u domu může zamrzat voda použitá hasiči k likvidaci ohně," uvedla jihočeské policejní mluvčí Lenka Krausová. 

Požár, který byl nahlášen dnes, v pondělí 19. března, minutu před druhou hodinou ranní, zasáhl prakticky celé patro a střechu dvoupatrového domu v Čimelicích. Hasiči, kteří na zásah potřebovali i výškovou techniku, zdravotníkům zdravotnické záchranné služby předali jednoho člověka s podezřením na nadýchání zplodinami hoření. V průběhu hašení pak v domě našli dva mrtvé lidi. 

„Záchranáři poskytli při hasebních pracech ošetření muži, ročníku narození 1957, který uváděl, že má v domě ještě své dva příbuzné, ženu a mladšího muže. Bohužel i přes pokus o jejich záchranu se je nepodařilo  z hořícího domu dostat včas ven. Následně byl muž, který požár přežil, transportován do zdravotnického zařízení," upřesnil policejní mluvčí Milan Bajcura.

„Krátce před půl šestou dostali hasiči požár pod kontrolu. Zásah jednotek ale stále trvá. Hasiči rozebírali konstrukce a dohašovali ohniska," upřesnila mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů, s ím, že po dohašení hasiči závěrečný průzkum vedli termokamerou.

Po úplné likvidaci na požářiště nastoupil vyšetřovatel Hasičského záchranného sboru České republiky, který společně s policisty vyšetřuje příčinu vzniku požáru. Výši škody předběžně stanovil na tři miliony korun. „Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti,“ dodal policejní mluvčí Bajcura.

Autoři | Foto HZS Jihočeského kraje

Štítky krimi, požár, rodinný dům, Čimelice, Písecko, zásah, tragédie, okres Písek, dům, Lenka Koloušková, Praha, České Budějovice, Rakovice, Hasičský záchranný sbor, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nočním požáru rodinného domu v Čimelicích na Písecku zemřeli dva lidé  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.