Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Děti nocovaly na budějckém Sokolském ostrově

Po dobrodružství zřejmě zatoužily čtyři děti, které se rozhodly nocovat na Sokolském ostrově v Českých Budějovicích. Spící dívky ve věku dvanácti, třinácti a sedmnácti let ve společnosti jejich patnáctiletého kamaráda našli strážníci na Sokolském ostrově v sobotu brzo ráno. Spát pod širákem jim pravděpodobně umožnilo povolení rodičů, že můžou přenocot doma u své starší kamarádky.

Tři dívky a jednoho chlapce objevili českobudějovičtí městští policisté při běžné kontrole Sokolského ostrova v sobotu 4. srpna v pět hodin ráno. Všichni spali. O budíček se jim tak postarali strážníci.

„Po probuzení nejstarší dívka strážníkům vysvětlila, že její mladší kamarádi strávili noc u ní doma. Poté se snažila strážníky přesvědčit, že na Sokolském ostrově pouze hledala peněženku, kterou zde dříve ztratila," uvedla mluvčí českobudějovické městské policie Věra Školková.

Všem čtyřem také dali strážníci dýchnout. Orientační dechová zkouška na alkohol odhalila u patnáctiletého chlapce 0,3 promile. U dívek se ukázal negativní výsledek.

„Strážníci o celé věci informovali oddělení sociálně právní ochrany dětí českobudějovického magistrátu, které se bude zabývat dalším šetřením celého případu," dodala Školková.

Štítky krimi, městská policie, dítě, noc, širák, Sokolský ostrov, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti nocovaly na budějckém Sokolském ostrově  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.