Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Zdrogovaný řidič ujížděl budějckým strážníkům v kradeném autě

Krádež auta, ujíždění od benzinových pump a neuposlechnutí výzvy strážníků. To vše, ale i další, má na svědomí třiadvacetiletý muž, k jehož zastavení musela budějcká městská policie použít v neděli 19. srpna večer i zbraň.

Kradeného auta si všimli budějčtí strážníci v neděli 19. srpna v Otavské ulici v Českých Budějovicích. Hlídka se pokusila řidiče zastavit, ten ale odmítl spolupracovat a z místa ujel. K zásahu tak byly povolány další jednotky městské policie.

Divoká honička skončila až u autobusové točny v Českém Vrbném, kde ho zastavil až náraz do jednoho ze služebních policejních vozů. „Řidič vozidla ovšem nehodlal spolupracovat ani poté. Ve vozidle se uzamkl i se spolujezdci a odmítal vystoupit. Na zákonné výzvy muž nereagoval. Dveře otevřel až po použití donucovacího prostředku hrozby namířenou střelnou zbraní,“ popsal zásah mluvčí městské policie David Štýfal.

U třiadvacetiletého muže byla provedena zkouška na přítomnost alkoholu, která vyšla negativní. Pozitivně však byl test na přítomnost drog. Pachatel přiznal, že auto, kterým ujížděl, ukradl z parkoviště u Jihočeské univerzity a dvakrát dokonce ujel od čerpacích stanic bez zaplacení. 

„Celou událost si poté převzali k dalšímu šetření,“ uzavřel Štýfal.

Foto Městská policie České Budějovice

Štítky městská policie, drogy, krádež, pachatel, České Budějovice, obecní policie, České Vrbné, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdrogovaný řidič ujížděl budějckým strážníkům v kradeném autě  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.