Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Příbývá nehod, od kterých viníci ujedou

Za poslední půl rok bylo na silnicích v České republice evidováno přes deset tisíc dopravních nehod, od kterých jejich viníci ujeli. Podle údajů Besipu ujede řidič od každé šesté nehody. Historicky se jedná o nejvyšší podíl od vzniku samostatné České republiky. V důsledku těchto nehod bylo v letošním roce usmrceno již osm lidí. Vloni ve stejném období neodjel viník od žádné smrtelné nehody.

„Ujetí od dopravní nehody je jedna nejhorších věcí, které se může řidič dopustit. Kromě toho, že je to nezákonné, je takové chování také naprosto nemorální. Včasná pomoc u těžkých zranění rozhoduje v řadě případů o tom, jak vážné následky si oběť nehody odnese a někdy i o tom, jestli člověk zůstane na živu,“ řekl pověřený vedoucí Besip Tomáš Neřold. V některých případech ujetí od nehody se sice jedná o méně závažné střety, celkově je ale evidován i výrazný počet zraněných osob u nehod, od nichž viníci ujeli.

Na postihy za ujetí od dopravní nehody pamatuje také legislativa. Mimo finanční sankce a možné udělení zákazu řízení se za neprodlené nezastavení auta a nedovolené opuštění místa dopravní nehody v bodovém hodnocení řidičů eviduje sedm bodů.

Na postihy za ujetí od dopravní nehody pamatuje také legislativa. Mimo finanční sankce a možné udělení zákazu činnosti, spočívajícím v zákazu řízení vozidel, se za neprodlené nezastavení vozidla a nedovolené opuštění místa dopravní nehody, příp. neprodlené nevracení se na místo dopravní nehody po poskytnutí nebo přivolání pomoci nebo po ohlášení dopravní nehody v bodovém hodnocení řidičů eviduje sedm bodů.

Foto pixabay.com | Zdroj ibesip.cz

Štítky Besip, nehody, statistika, havárie, dopravní nehoda, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příbývá nehod, od kterých viníci ujedou  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.