Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Neznámí umělci v Budějcích posprejovali dva vagony, způsobili škodu za více než dvanáct tisíc

Poslední den loňského roku se rozhodli nezvaní výtvarníci vystavit své umění na odiv očím veřejnosti, když si v Budějcích pohráli s dvěma železničními vagony. Ty zvýraznili barevnými spreji.

První z neznámých "umělců“ se vyznamenal v ulici U Smaltovny, kde si na jedné z odstavných kolejí vyhlédl osobní vagon a posprejoval ho. „Použil přitom sprej žluté, fialové a modré barvy a nastříkal na vůz neurčitý obrazec o celkovém rozměru 4,8 čtverečních metrů. Způsobil tak škodu za bezmála 2 400 korun,“ popisuje jedno z děl policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Druhý sprejer si uspořádal výstavu svých klikiháků v ulici U Lávky na nákladovém nádraží. Viditelně se inspiroval filmy Gympl a Vejška a slavným nápisem "RHS“. Jeden z obrazců na vagoně byl "RHS2", druhý z nich pak "NIKDO". Oběma výtvory pokryl plochu o velikosti 1,5 x 6 metrů a vagon "zkrášlil“ černou, zelenou, červenou, růžovou a šedou barvou. „Škoda, kterou majiteli vozu způsobil, dosáhla výše 10 000 korun,“ vyčísluje policejní mluvčí. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Budějce, krimi, graffiti, sprejeři, vandalové, České Budějovice, Gympl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Neznámí umělci v Budějcích posprejovali dva vagony, způsobili škodu za více než dvanáct tisíc  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.