Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jihočeští policisté odhalili 13 cizinců, kteří v Budějcích pracovali na černo

Třináct cizinců bez pracovního povolení odhalili policisté z Odboru cizinecké policie uprostřed tohoto týdne při kontrole ve firmě v Českých Budějovicích. Kontrola byla zaměřena například na pracovní vykořisťování, dodržování podmínek pobytu cizinců na území České republiky nebo potírání trestné činnosti související s nelegální migrací.

Kontrolu prováděla cizinecká policie ve středu ráno. „Policisté se zaměřili hlavně na pracovní vykořisťování, dodržování podmínek pobytu cizinců na území České republiky, potírání trestné činnosti související s nelegální migrací, odhalování padělaných a pozměněných dokladů, pátrání po osobách a věcech,“ uvedl policejn mluvčí Milan Bajcura.

Během kontroly zjistili policisté 13 cizinců z bývalého východního bloku, kteří sice mají v pořádku cestovní doklad, ale nepředložili potřebné pracovní povolení ani živnostenské oprávnění k výkonu činnosti na území České republiky.

„Strážci zákona osoby zajistili a převezli na služebnu. Zde s nimi zahájili úkony správního řízení o vyhoštění,“ uzavřel Bajcura.

Foto Jana Kroneislová

Štítky policie, krimi, cizinec, povolení, České Budějovice, Česko, Cizinecká policie, Východní blok

Jihočeští policisté odhalili 13 cizinců, kteří v Budějcích pracovali na černo  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.