Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Vojáci, kteří se loni poprali v Sezimově Ústí kvůli padlým kolegům, budou potrestáni

K potyčce ve které figurovali vojáci z 42. mechanizovaného praporu v Táboře, došlo 20. října loňského roku v brzkých ranních hodinách v hudebním klubu Apollo. Skupinka vojáků do podniku údajně šla zapít své tři padlé kolegy, kteří zahynuli začátkem srpna na misi v Afghánistánu.

Jak uvedl server Lidovky.cz, vzpomínkové posezení měl svou nevybíravou poznámkou narušit jeden z návštěvníků. Podle svědků příslušníky armády vybídl, aby se vrátili zpět do válkou zpustošené země. Jejich zesnulé kolegy zároveň označil za žoldáky. Rozpoutal tím potyčku, jíž se nejprve neúspěšně snažila zklidnit ochranka čtyřpatrového kulturního domu. Na místo nakonec musely dorazit hlídky městské a státní policie. Jeden muž z hlídky měl být následně jedním vojákem rovněž napaden.

„Zahájili jsme trestní stíhání tří příslušníků Armády ČR. Jeden je stíhaný pro podezření ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě a urážka mezi vojáky násilím nebo pohrůžkou násilí, jeden pro podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a jeden pro spáchání přečinu výtržnictví a urážka mezi vojáky násilím nebo pohrůžkou násilí,“ sdělila serveru Lidovky.cz mluvčí vojenské policie Nikola Hájková.

Vojákům hrozí za jejich počínání v krajním případě až několikaletý pobyt za mřížemi.

Foto pixabay.com

Štítky vojáci, napadení, Sezimovo Ústí, policie, násilí, Afghánistán, Program Apollo, Tábor, Armáda České republiky

Vojáci, kteří se loni poprali v Sezimově Ústí kvůli padlým kolegům, budou potrestáni  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.