Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jednatelka plaveckého klubu v Hradci kvůli dotacím lhala o přesném počtu členů, hrozí jí pětileté vězení

Hradečtí kriminalisté stíhají jednatelku Plaveckého klubu Jindřichův Hradec, která je zároveň také ředitelkou mateřské školy. Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy měla podvodem způsobit škodu ve výší 109 tisíc korun. Udávala nepravdivé informace o počtu členů, protože právě ty byly rozhodující pro výši dotace.

„Obviněná žena podala v listopadu 2016 elektronickou žádost o neinvestiční dotaci na rok 2017 z programu státní podpory sportu, kdy v této žádosti měla předložit nepravdivé údaje ohledně členské základny spolku splňující podmínky čerpání dotace a to patrně s vědomím, že tento údaj je rozhodný pro výši poskytnuté dotace,“ uvedla tisková mluvčí policie Hana Millerová.

Sportovní oddíl na základě nepravdivých údajů získal dotaci, která byla vyšší než spolku náležela. Nejde ale o první dotační podvod této ženy. Lhala i v žádosti o dotaci pro plavecký klub. Scénář byl stejný. Nepravdivý počet členů a zkreslené aktivity klubu.

„Tímto svým jednáním se podezřelá žena měla pokusit získat částku nejméně 96 tisíc korun, ale finanční prostředky nebyly spolku dosud vyplaceny, protože o žádosti nebylo do dnešního dne rozhodnuto,“ dodala Millerová.

Obviněná žena je stíhána na svobodě. V případě uznání viny jí hrozí až pětiletý trest za mřížemi nebo pokuta. 

Foto pixabay.com

Štítky podvod, dotace, Jindřichův Hradec, policie

Jednatelka plaveckého klubu v Hradci kvůli dotacím lhala o přesném počtu členů, hrozí jí pětileté vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.