Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Muž skončil s autem uprostřed kruháče, měl fiktivního řidiče a dvě promile

Dvaatřicetiletý muž vyrazil v sobotu v půl desáté večer autem do centra Budějc. To, že měl zákaz řízení mu úplně nevadilo. Navíc se před jízdou posilnil alkoholem. Hlídka muže chytla ve chvíli, kdy se snažil s autem vrátit zpátky na silnici.

Muž se strážníky snažil přesvědčit o tom, že auto, které skončilo na zeleném ostrůvku uprostřed kruháče, řídil jeho kamarád. Když údajný řidič nezvládl řízení a zjistil, že s osobákem už bez cizí pomoci neodjede, nechal na místě auto i svého spolujezdce a z místa utekl. Nakonec přiznal, že si celou historku vymyslel.

Strážníci zjistili, že má zákaz řízení. Následně provedená orientační dechová zkouška na alkohol u něj navíc ukázala alarmující výsledek. Řidič nadýchal 1,88 a 1,94 promile alkoholu,“ popsala tisková mluvčí strážníků Věra Školková.

Výtečník nakonec skončil v rukou přivolaných policistů. Kromě dalšího šetření okolností dopravní nehody čeká dvaatřicetiletého muže obvinění z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí.

Foto pcr.cz

Štítky alkohol, policie, strážníci, řidičák, České Budějovice

Muž skončil s autem uprostřed kruháče, měl fiktivního řidiče a dvě promile  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.