Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Čtrnáctileté dívce naměřili přes jeden a půl promile. Řešit museli strážníci i podnapilou matku

Podnapilá čtrnáctiletá dívka a matka, která popíjela ještě před polednem. Takové případy řešili včera budějčtí strážnici. Dívku, která nadýchala více než 1,5 promile, museli zdravotníci převézt do nemocnice. Batole, o které se starala podnapilá matka, si musela převzít jeho babička.

Minulý týden řešili budějčtí strážnici opilé děti na Sokolském ostrově a včera tomu nebylo jinak. „V půl šesté odpoledne volala na městskou policii žena, která upozornila na silně podnapilou dívku, která se potácí na dětském hřišti v Krumlovské ulici. Na místo ihned vyrazila jedna z našich hlídek,“ popsala situaci mluvčí budějcké městské policie Věra Školková

S dívkou byli na hřišti její tři vrstevníci. Všechny strážníci podrobili orientační dechové zkoušce. Nejvyšší číslo ukázal alkohol tester u čtrnáctileté dívky, která nadýchala 1, 67 promile alkoholu v krvi. „Strážníci proto na místo přivolali zdravotnickou záchrannou službu. Lékař po posouzení stavu dotyčné dívky rozhodl o jejím převozu do českobudějovické nemocnice. Ostatní podnapilé děti si převzali z rukou strážníků jejich rodiče,“ dodala Školková.

Celým případem se bude dále zabývat Oddělení sociálně-právní ochrany dětí českobudějovického magistrátu.

Na matku dítěte zavolal policii její přítel

Krátce před polednem vyjížděla hlídka městské policie na oznámení o podnapilé matce, která pečuje o jeden a půl roku staré dítě. Strážníky na případ upozornil přítel ženy. Situace se podle něj nestala poprvé. „V důsledku opakujícího se požívání alkoholu žena měla zanedbávat péči o jejich osmnáctiměsíční dceru. Strážníci tak požádali čtyřicetiletou matku dítěte o vysvětlení. Tak přiznala, že alkohol pila, dechovou zkoušku ale odmítla,“ vysvětlila mluvčí.

Dívenku si nakonec převzala její babička. I v tomto případě se bude dalším postupem zabývat Oddělení sociálně-právní ochrany dětí českobudějovického magistrátu.

Foto Jana Kroneislová

Štítky alkohol, policie, děti, matka, České Budějovice, obecní policie, Nemocnice České Budějovice

Čtrnáctileté dívce naměřili přes jeden a půl promile. Řešit museli strážníci i podnapilou matku  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.