Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Veterináři zabavili na Strakonicku neoznačené vepřové maso v nevyhovujících podmínkách

Státní veterinární správa při kontrole na Strakonicku zabavila přibližně 45 kilo vepřového masa a dalších masných výrobků. Dodávka, ve které bylo maso převáženo, nebyla vybavena chladicím zařízením a vnitřní stěny nákladového prostoru byly znečištěné.

„Nebalené živočišné produkty neměly řádné označení, teplota převáženého vepřového masa byla zhruba 15 stupňů a další živočišné potraviny byly zamražené a částečně rozmrzlé na teplotu přibližně  – 1°C,“ uvedl tiskový mluvčí Státní veterinární správy Petr Vorlíček.

Muž, který maso převážel, neměl při kontrole doklad o registraci vozidla k přepravě živočišných produktů. Předložené obchodní doklady k potravinám byly k dispozici jen ve vietnamštině.

„Vzhledem k tomu, že přepravce nedodržel teplotní a hygienické podmínky přepravy a nebylo možné garantovat zdravotní nezávadnost přepravovaných živočišných produktů, veterinární inspektor zásilku na místě obarvením znehodnotil a nařídili její likvidaci v asanačním podniku na náklady přepravce,“ dodal Vorlíček.

Provozovateli přepravy za prokázaná porušení platných předpisů může být ve správním řízení uložena pokuta až do výše 50 milionů korun. Nejde přitom o jeho první prohřešek. Kontrolován byl už v únoru, kdy převážel přes 60 kilo potravin (mořské plody, vepřové maso a drůbež) neznámého původu.

Foto svs.cz

Štítky maso, kontrola, Státní veterinární správa, Strakonicko, vepřové maso, okres Strakonice, Státní veterinární správa České republiky, jídlo

Veterináři zabavili na Strakonicku neoznačené vepřové maso v nevyhovujících podmínkách  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.