Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Kriminalisté vyšetřují nehodu vlaku s dodávkou, škoda je sto tisíc

Kriminalisté ze Strakonic vyšetřují dopravní nehodu, která se stala včera dopoledne na železničním přejezdu v obci Radošovice. Střetl se tam vlak s dodávkou. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Nehoda se neobešla bez zranění. Škoda, která během nehody vznikla, byla vyčíslena na přibližně sto tisíc korun.

K nehodě došlo na železničním přejezdu v obci Radošovice. Podle informací od policie pětačtyřicetiletý cizinec, který řídil dodávku a  táhl za sebou na vlečném laně táhl dodávku další, s největší pravděpodobností nerespektoval, že se blíží vlak od Volyně a vjel na železniční přejezd.

„Vlaková souprava narazila do ocelového lana, poté bylo první vozidlo nataženo k vlaku. Přitom se lehce zranil řidič uvedené dodávky, kdy si ho následně převzali do péče zdravotníci. Ve vlaku cestovalo devět osob, nikdo z nich neutrpěl zranění. Způsobená škoda na drážních vozidlech a dodávce byla vyčíslena přibližně na sto tisíc korun,“ popsal tiskový mluvčí policie Milan Bajcura.

Na místo byla přivolána výjezdová skupina Služby kriminální policie a vyšetřování Územního odboru Strakonice, kdy za účasti dozorového státní zástupce, byla stanovena trestněprávní kvalifikace pro podezření ze spáchání přečinu obecné ohrožení z nedbalosti.

Foto pcr.cz

Štítky nehoda, vlak, dodávka, kriminálka, havárie, železniční přejezd, Strakonice, Radošovice, policie, Volyně

Kriminalisté vyšetřují nehodu vlaku s dodávkou, škoda je sto tisíc  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.