Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

František Tušek odešel z nemocnice a už o sobě nedal vědět. Pátrá po něm policie

, aktualizováno 27. června 2019, 14:13

Strakoničtí kriminalisté pátrají po Františku Tuškovi, který minulý týden v pátek odešel ze strakonické nemocnice a od té doby o sobě nedal vědět. Trpí středně těžkou demencí a jeho chování může připadat zmatené.

František Tušek je 74 let starý a bydlí ve Strakonicích. Je 180 centimetrů vysoký, má krátké prošedivělé vlasy, hustý šedivý plnovous a nosí dioptrické brýle. Na sobě měl oblečenou košili s bíločerveným proužkem, hnědé tesilové kalhoty, na hlavě zelený plátěný klobouček a na nohou modré pantofle. Po ošetření v nemocnici má na hlavě obvaz se síťkou.

„Muž byl naposledy spatřen minulý pátek v dopoledních hodinách, kdy byl ošetřen ve strakonické nemocnici. Následně byl viděn před 8 hodinou u ZŠ Krále J. z Poděbrad ve Strakonicích. Do místa bydliště se nevrátil. Stařec trpí středně těžkou demenci, jeho chování může připadat zmateně,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Policisté po pohřešovaném od pátku pátrají po městě, okolí a místech jeho častého pobytu, ale do současné doby neúspěšně. „Kdo by měl jakékoli poznatky k pohybu pohřešovaného muže, ať nás kontaktuje na kterékoli služebně policie nebo přímo na lince tísňového volání 158,“ dodal Bajcura.

Foto Koláž Budějcké Drbny a Policie České republiky

Štítky krimi, pátrání, policie, nemocnice, Strakonice, Poděbrady

František Tušek odešel z nemocnice a už o sobě nedal vědět. Pátrá po něm policie  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.