Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Červnové nehody na jihu Čech byly nejtragičtější za poslední roky

Při dopravních nehodách na jihočeských silnicích zemřelo letos v červnu deset lidí. Je to výrazně více než ve stejném období v minulých letech. Za tři roky v rozmezí let 2016 až 2018 zemřelo při červnových nehodách dohromady 11 lidí. Podle mluvčího jihočeské policie Milana Bajcury nárůst tragických nehod způsobuje nepozornost řidičů, nebo riskantní jízda.

„Technický stav vozidla způsobí havárii málokdy. Z vlastní zkušenosti vím, že jen výjimečně někomu praskne pneumatika a podobně. V naprosté většině případů je viníkem nehod vždy lidský faktor," uvedl Bajcura.

Dodal, že řada řidičů riskuje. Projevuje se to rychlou jízdou nebo podceněním profilu vozovky. „Stačí rychle vjet do zatáčky, nebo ignorovat, že je silnice mokrá," uvedl Bajcura.

V červnu 2016 zahynulo na vozovkách v Jihočeském kraji pět lidí. O rok později byla statistika stejná. Loni v červnu zemřel při nehodách jen jeden člověk. V porovnání s tím tak vzrostl letos obětí desetinásobně. V prvotní statistice navíc police uváděla letos v červnu 11 obětí. „Ale u cyklisty, který havaroval v Lásenici, pitva zjistila, že příčinou úmrtí byly jiné zdravotní problémy. Proto jsme ho nepočítali jako oběť dopravní nehody," uvedl Bajcura.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky Jihočeský kraj, nehody, statistika, policie, havárie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Červnové nehody na jihu Čech byly nejtragičtější za poslední roky  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.