Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Ve Vltavě se utopil další člověk, pravděpodobně vypadl z lodi

Policisté na jihu Čech včera řešili další případ utonutí, ke kterému mělo dojít nedaleko Čertyně. Podle prvotních informací jel pětapadesátiletý muž sám na lodi a pravděpodobně z ní vypadl. Loď s jeho věcmi uplavala a byla objevena v nedalekém kempu.

K události vyjížděla hlídka policistů z Boršova nad Vltavou okolo druhé hodiny odpoledne. Na místě zjistili, že pětapadesátiletý muž jel sám na lodi a pravděpodobně z ní vypadl. Loď s jeho věcmi uplavala a byla objevena v nedalekém kempu.

„Tělo muže nalezl okolo projíždějící vodák. Pokusil se mu poskytnout první pomoc, veškeré snahy však byly zbytečné. Muž byl mrtvý. Přesnou příčinu úmrtí stanoví až nařízená zdravotní pitva,“ uvedla tisková mluvčí policie Štěpánka Uhlířová.

Na jihu Čech se od začátku prázdnin utopily už čtyři osoby. Policisté opětovně upozorňují na nebezpečí spojené s letním koupáním a provozováním nejrůznějších vodních sportů. „Nepřeceňujte své síly, buďte opatrní a zbytečně neriskujte,“ dodala mluvčí. 

Foto Dominik Svoboda

Štítky utonutí, léto, policie, Boršov nad Vltavou, Vltava, Česko, Čertyně

Ve Vltavě se utopil další člověk, pravděpodobně vypadl z lodi  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.