Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Obžalovaný z vraždy na Písecku má prý snahu chránit Mišku, ona jeho ne

Obžalovaná Michaela Krajčová, která stojí spolu s Jánem Moncoľem před českobudějovickým soudem kvůli dvojnásobné vraždy, má podle znalců potřebu si vždy opatřit, co chce. Bez ohledu na použité prostředky. Vyplývá to z analýzy znalce v oblasti psychologie Václava Šnorka, který dnes vypovídal před soudem. Krajčová s Moncoľem podle obžaloby loni v lednu zavraždili manželský pár na Písecku. Jejich motivem byla prý loupež. Hrozí jim za to až výjimečný trest.

„Vadí jí, že některé věci nemá a chce je mít. Může se je snažit získat jakkoliv," řekl Šnorek ke Krajčové. Podle něj navíc mezi párem fungoval asymetrický vztah. "Moncoľ měl snahu chránit Krajčovou, to ona ne. I k jeho osobě se vyjádřila poměrně negativně,“ uvedl znalec.

K dvojnásobné vraždě došlo v neděli 7. ledna loňského roku v obci Dobešice v části Pazderna na Písecku. Těla rodičů našel syn o den později. Na místo ihned vyjela služba kriminální policie, která začala tento brutální případ vyšetřovat. Na základě svědectví se policistům podařilo získat stopu, která vedla k muži a ženě ze Slovenska. O měsíc později policisté dvojici vypátrali na severovýchodě Rumunska.

Podle vrchní komisařky Renáty Mikové měla žena k zavražděným velmi blízký vztah. Brali ji jako svoji dceru, měli ji u sebe jednu dobu dokonce i ubytovanou a zaměstnali ji ve své firmě. Čin byl tak podle všeho dlouhodobě plánovaný a také podrobně připravovaný.

„Jednalo se o záminku na spolupráci ohledně prodeje elektrospotřebičů,“ řekl státní zástupce Petr Cigánek. Dvojice obětem zasadila přes dvacet bodných ran. Vrazi si z mobilheimu odnesli klíč k trezorku se 400 tisíci, který vzali v jiném bytě

ČTĚTE TAKÉ: Neměl jsem v plánu vraždit, i když mě o to Miška prosila, řekl obžalovaný z dvojnásobné vraždy

Moncoľ a Krajčová napadli manžele nožem a několikrát je bodli do krku, týla nebo hrudníku. Moncoľ postupně výpověď měnil. V jedné verzi například tvrdil, že s ním a Krajčovou byli v mobilním domě ještě další dva muži, kteří chtěli manžele okrást. Podle této verze si obžalovaný nepamatuje, kdo vlastně v hádce bodal.

Obžalovaný muž nejprve po zadržení nevypovídal. Loni na podzim ale přiznal, že v mobilním domě byl. Podle jeho slov ale do Písku rozhodně nejel s úmyslem vraždit, i když ho o toho Michaela K. prosila. „Byla ve stresu a souhlasil jsem, že ji tam odvezu. Chtěla po mně, abych je zabil, ale to já jsem odmítl. Miška (spoluobžalovaná – poz. red.) začala v domě s poškozeným řešit nevyplacenou mzdu a odškodnění za údajné znásilnění. Ven přišla už s klíčemi od bytu, kde byl trezor s penězi, které si mohla vzít,“ uvedl Ján M.

Soudní líčení zítra pokračuje. Podle soudkyně by zítra mohl padnout rozsudek. 

Autoři | Foto Jan Pešek

Štítky soud, vražda, České Budějovice, Písecko, okres Písek, manželé, Petr Cigánek, Rumunsko, Slovensko, Pazderna, Dobešice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obžalovaný z vraždy na Písecku má prý snahu chránit Mišku, ona jeho ne  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.