Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Padesátiletý cizinec v Budějcích ukradl telefon, pak napadl člověka na ulici. Policie ho zadržela

Podvod a vyhrožování. Tyto dva činy má na svědomí padesátiletý cizinec, kterého zadrželi budějčtí policisté tento týden. Muž měl nejdřív v jednom z budějckých obchodních center podvodem ukrást mobilní telefon, a poté fyzicky napadnou člověka na ulici. O trestu padesátiletého muže rozhodně během dvou týdnů soud.

Řádění padesátiletého cizince začalo v jednom z nákupních center v Budějcích. „Muž požádal o vyzkoušení mobilního telefonu. Přitom využil nepozornosti obsluhy a vrátil jiný přístroj stejné značky. Tímto jednáním způsobil škodu za téměř 15 tisíc korun," popsal policejní mluvčí Milan Bajcura.

Další den napadl na ulici člověka. „Při tomto chování vyhrožoval těžkou újmou na zdraví. Policisté muže zadrželi a předvedli na městskou služebnu v ulici 28. října,“ dodal Bajcura. Muž je podezřelý ze spáchání přečinů Výtržnictví a Nebezpečné vyhrožování a také ze spáchání přečinu Podvod.

„Případy jsou vedeny formou zkráceného přípravného řízení a lze předpokládat, že během dvou týdnů se o dalším trestu rozhodne před soudcem okresního soudu," uzavřel mluvčí.

Foto pixabay.com

Štítky krimi, policie, podvod, cizinec, soud, České Budějovice

Padesátiletý cizinec v Budějcích ukradl telefon, pak napadl člověka na ulici. Policie ho zadržela  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.