Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jel bez řidičáku, technické a pod vlivem. Jízdu devětadvacetiletého muže ukončili celníci

Bez řidičáku, bez technické a pod vlivem omamné a psychotropní látky. Tak by se dal shrnout případ, který ve čtvrtek řešila hlídka Celního úřadu Jihočeského kraje v Českém Krumlově, kde zastavila devětadvacetiletého muže jedoucího ve Volkswagenu Passat. Mladík je na základě zjištěných skutečností podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Případ bude řešen ve zkráceném přípravném řízení.

K události došlo krátce před jednou hodinou odpoledne v Urbinské ulici v Českém Krumlově. Hlídka Celního úřadu pro Jihočeský kraj zastavila osobní auto značky Volkswagen Passat. „Při kontrole dokladů řidič nepředložil řidičský průkaz. Šetřením bylo zjištěno, že devětadvacetiletý muž z Českokrumlovska má rozhodnutím Magistrátu města České Budějovice vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel pro všechny skupiny,“ popsala policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Na místo byli přivolání českokrumlovští policisté, kteří si případ převzali. U řidiče provedli test na přítomnosti alkoholu a omamných a psychotropních látek. První test vyšel negativní, druhý už ale vyšel s pozitivním výsledkem. K tomu všemu bylo navíc zjištěno, že auto, ve kterém mladík jel, nemělo platnou technickou. 

„Přestupkové jednání, jízda pod vlivem omamných a psychotropních látek a neplatná technická prohlídka, bude řešit příslušný správní orgán. Téhož dne bylo muži sděleno podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.  V dané věci je vedeno zkrácené přípravné řízení,“ doplnila Pokorná.

Foto Jan Pešek

Štítky krimi, policie, celníci, alkoho, drogy, Český Krumlov, Jihočeský kraj, Volkswagen Passat, České Budějovice, okres Český Krumlov

Jel bez řidičáku, technické a pod vlivem. Jízdu devětadvacetiletého muže ukončili celníci  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.