Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opilý muž strašil a nadával dětem u školky, strážníkům se snažil utéct z auta

Strážníci městské policie řešili v pondělí opilého muže, který nadával a strašil malé děti u jedné z českobudějovických školek. Hlídce, která na místo přijela, nadýchal devětačtyřicetiletý muž 2,26 promile.

K jedné z českobudějovických školek vyjížděli strážníci v pondělí krátce po jedenácté hodině dopoledne. Po příjezdu na místo zjistili, že opilý muž tam napadal a strašil malé děti.

„Muž se strážníky nejprve vůbec nekomunikoval a odmítal prokázat svou totožnost. Byl proto podroben orientační dechové zkoušce na alkohol a nebylo žádným překvapením, že vyšla s pozitivním výsledkem. Devětačtyřicetiletý muž z Českobudějovicka nadýchal 2, 26 promile. Strážníci následně rozhodli o převozu muže na záchytku,“ uvedl tiskový mluvčí strážníků David Štýfal.

Tam se ale muži moc nechtělo a při nastupování do služebního auta se pokusil utéct. „Proti muži bylo použito donucovacích prostředků a na protialkoholní záchytnou stanici byl převezen v poutech. Muž se svým chováním dopustil hned několika přestupků proti veřejnému pořádku, které byly předány ke správnímu orgánu k dořešení. Muži hrozí pokuta až 10 tisíc korun,“ dodal mluvčí. 

Foto Ales Dokulil

Štítky alkohol, děti, školka, městská policie, České Budějovice, okres České Budějovice

Opilý muž strašil a nadával dětem u školky, strážníkům se snažil utéct z auta  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.