Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pes pokousal v Budějcích dítě, to skončilo v nemocnici

Policisté z Budějc řešili včera odpoledne případ pokousání psem na sídlišti Vltava v Bezdrevské ulici. Hlídka, která na místo přijela zjistila, že napadenou je nezletilá dívka. Ta byla se zraněním na končetinách převezena do nemocnice.

K události došlo včera krátce před 11 hodinou dopoledne na sídlišti Vltava v Bezdrevské ulici. Policisté oznámení přijali od muže, který pokousání nezletilé dívky psem bez náhubku viděl z okna.  

„Můj manžel vše viděl z balkonu a i on ví, že to nebylo první napadení. Policie tady zasahovala několikrát, bohužel, pes odebrán nebyl. Majitelka ho nezvládá, pes je agresivní, bez výcviku. Jedná se o pitbulla, který už napadnul minimálně 4 lidi,“ napsala na Facebooku žena oznamovatele.

„Hlídka na místě zjistila, že je zasahují posádkou záchranné služby ošetřována dívka, která má zranění na končetinách. Za přítomnosti matky zraněné dívky byla vyžádána následná lékařská zpráva a jejich výslech na obvodním oddělení,“ uvedl tiskový mluvčí policie Milan Bajcura.

K celé věci se na internetu vyjádřila i matka napadené dívky, která zveřejnila fotku po ošetření své dcery. „Moc bych chtěla poděkovat lidem, kteří mé dceři pomohli. Kdyby tam nebyli, nevím jak by dcera dopadla. Doufám, že majitelka toho psa bude potrestána. Neprojevila ani lítost a jen přihlížela. Doufám, že ji bude pes odebrán. Dcera je doma, má obě nohy pokousané a jednu šitou,“ uvedla matka.

Vyslechnuta byla i majitelka psa, která uvedla okolnosti napadení.

„Případ je veden pro podezření ze spáchání přestupku proti občanskému soužití. Vzhledem okolnostem případu a přítomnosti osoby mladí osmnácti let, nebudeme k případu podávat žádné další podrobné informace,“ dodal Bajcura

Foto Dominik Svoboda

Štítky pes, České Budějovice, Vltava, Facebook, nemocnice

Pes pokousal v Budějcích dítě, to skončilo v nemocnici  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.