Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Strážníci si posvítili na podávání alkoholu mladistvým, jeden z klubů uzamkl před hlídkou dveře

Strážníci městské policie se v pátek večer vydali do centra Budějc. Důvodem byla kontrola podávání alkoholu mladistvým. Hlídce dělali doprovod pracovnicí z odboru sociálně právní ochrany dětí. Výsledkem bylo osm mladistvých pod vlivem alkoholu.

Na kontrolu se strážníci vydali v pátek v devět hodin večer. V jednom z barů v centru města neměli čisté svědomí a před hlídkou uzamkli dveře, na které pak obsluha umístila cedulku s tím, že uvnitř probíhá soukromá akce.

„Strážníci byli do provozovny vpuštěni až po příjezdu policie. Uvnitř se nacházelo několik osob mladších osmnácti let. Všichni mladiství byli podrobeni orientační dechové zkoušce, která vyšla s pozitivním výsledkem hned u šesti z nich. Nadýchali od 0,28 do 0,56 promile. Jeden z chlapců hlídce potvrdil, že mu pivo prodala obsluha baru,“ popsal tiskový mluvčí strážníků David Štýfal.

O dvě a půl hodiny později se strážníci do baru vrátili. Tentokrát u sklenice s pivem přistihli dvě sedmnáctileté dívky. Obě slečny byly podrobeny orientační dechové zkoušce na alkohol. Dívky nadýchaly shodně 0,15 promile. Obě strážníkům potvrdily, že jim pivo opět nalila obsluha baru.

„Událostí se bude dále zabývat českobudějovický správní orgán, kde provozovateli hrozí pokuta až 1 milion korun. K pokutě může být udělen i zákaz činnosti až na dva roky,“ dodal mluvčí. 

Foto pixabay.com

Štítky alkohol, městská policie, České Budějovice, pivo

Strážníci si posvítili na podávání alkoholu mladistvým, jeden z klubů uzamkl před hlídkou dveře  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.