Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Muž z Kladenska jel po dálnici D3 v nabouraném autě a pod vlivem pervitinu

V nabouraném autě a pod vlivem pervitinu byl v pátek 18. října zastaven dálničními policisty muž z Kladenska. Na jeho jízdu upozornili jiní řidiči, kteří cestovali po D3 směrem z Prahy na Tábor. Podle svědků měl muž po dálnici kličkovat, měnit náhle rychlost jízdy a usínat za volantem.

K incidentu došlo v pátek 18. října kolem desáté hodiny dopoledne. Muž středního věku z Kladenska měl jet v autě značky Audi 100, které mělo nabouraný přední pravý bok. „Na nebezpečnou situaci, kdy nad dálnicí navíc panovala hustá mlha, upozornili policii prostřednictvím linky číslo 158 ostatní řidiči,“ uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek. Podle svědků měl muž po dálnici kličkovat, měnit náhle rychlost jízdy a „jakoby“ usínat.

Na místo se okamžitě vydali dálniční policisté, kterým se velmi rychle podařilo auto najít a zastavit. „Řidičem byl „vybodovaný neřidič“ s blokací od roku 2013 a dále se soudním trestem zákazu řízení všech motorových vozidel do roku 2021. Vozidlo nemělo platnou STK. Test na přítomnost alkoholu v dechu řidiče byl negativní, zato test na přítomnost jiných omamných a psychotropních látek v organismu byl pozitivní, a to na drogu pervitin. Lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu, se řidič bezdůvodně odmítl podrobit,“ popsal Doubek.

Další jízda byla muži zakázána a vozidlo bylo odtaženo. Řidiče teď čeká soud, před kterým mu hrozí až tři roky za mřížemi.

Foto Jana Kroneislová

Štítky krimi, policie, pervitin, D3, dálnice, metamfetamin, okres Kladno, Praha, Tábor, Audi 100

Muž z Kladenska jel po dálnici D3 v nabouraném autě a pod vlivem pervitinu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.