Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

ZMIZELÍ: Odvezl kamaráda na Holkov, nikdy už se neviděli. Ivan Tsentelyuk je pohřešovaný deset let

V pravidelné rubrice Zmizelí se dnes vydáme po stopách muže z Ukrajiny Ivana Tsentelyuka, který žil v Budějcích. Pohřešovaného naposledy viděl jeho kamarád, který nahlásil i jeho zmizení. Zůstalo po něm jen odstavené osobní auto. Policisté také pracovali s verzí, že se mohl stát obětí násilného trestného činu.

Ukrajinec Ivan Tsentelyuk bydlel se svou přítelkyní na náměstí Maxe Švabinského v Mladém. Živil se tím, že pro ukrajinskou komunitu zprostředkovával práci. Sám dělal různé pomocné práce na stavbách a zařizoval opravy v autoservisu. Zmizení oznámil na policii jeho kamarád –  také cizinec, kterého Ivan Tsentelyuk vezl na diskotéku v Holkově. Oba se naposledy viděli 5. září roku 2009 v jedenáct hodin večer.

Pohřešovaný muž jezdil ve starším autě Toyota zelené barvy. Policisté se při výslechu kamaráda dozvěděli o konfliktu mezi pohřešovaným Tsentelyukem a dalšími cizinci. Rozepře se měla týkat dlužných částek, které mezi sebou měli. Dojít mělo i k lehké potyčce.

Zhruba týden po jeho zmizení bylo v Suchém Vrbném nalezeno jeho auto. To policisté následně převezli k ohledání. „Na základě výsledků a výslechu kamaráda začali policisté pohřešování řešit jako násilné zmizení. Bylo provedeno několik pátracích akcí na místech, kde by se mohlo nacházet tělo, popřípadě živý Ivan Tsentelyuk. Byly prohledány i vodní nádrže a jezera, rovněž i Římovská přehrada, bohužel ani tady nebyli policisté úspěšní,“ uzavřel případ vrchní komisař Peter Tousecký.

Foto Koláž Budějcké Drbny, pcr.cz

Štítky Zmizelí, pátrání, policie, Českobudějovicko, Holkov, Ukrajina, České Budějovice, Max Švabinský, Toyota

ZMIZELÍ: Odvezl kamaráda na Holkov, nikdy už se neviděli. Ivan Tsentelyuk je pohřešovaný deset let  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.