Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Řidič osobáku usnul a zabil spolujezdce, za usmrcení z nedbalosti bude trestně stíhán

Kriminalisté z Jindřichova Hradce začali trestně stíhat řidiče osobáku, který na silnici ve směru od Jindřichova Hradce na Pelhřimov způsobil tragickou dopravní nehodu. Při ní v květnu zemřel nepřipoutaný spolujezdec. Podezřelý muž bude obviněný z usmrcení z nedbalosti.

K tragické dopravní nehodě došlo 11. května. Z šetření od policie vyplývá, že se řidič plně nevěnoval řízení a při projíždění přehledné táhlé levotočivé zatáčky, dle znaleckého posudku v rychlosti 105 až 113 kilometrů v hodině, patrně usnul, vyjel vpravo mimo komunikaci, kde na svahu stoupání s vozidlem narazil do stromu.

Tragická nehoda na Jindřichohradecku si vyžádala život spolujezdce

Krátce před jednou hodinou odpolední došlo na hlavní silnici u Nové Včelnice k tragické dopravní nehodě. Devětatřicetiletý řidič narazil do stromu a s vozem skončil mimo silnici. Nehodu bohužel nepřežil šestašedesátiletý spolujezdec. Řidič vyvázl...

„Následně se s autem několikrát převrátil přes střechu a po nárazu vozidla do kovových svodidel se o ně zastavil na střeše vozidla. V důsledku této dopravní nehody došlo k vypadnutí nepřipoutaného spolujezdce  mimo auto, čímž utrpěl vážná zranění, kterým na místě dopravní nehody podlehl,“ popsala tisková mluvčí policie Hana Millerová, která dodala, že podezřelý muž bude jako obviněný trestně stíhán pro trestný čin usmrcení z nedbalosti.

Foto pcr.cz

Štítky tragická dopravní nehoda, Jindřichohradecko, usmrcení z nedbalosti, Jindřichův Hradec, Pelhřimov

Řidič osobáku usnul a zabil spolujezdce, za usmrcení z nedbalosti bude trestně stíhán  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.