Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Agresor narušoval lampionový průvod, strážníkům vyhrožoval ublížením na zdraví

Poklidnou společenskou akci, která se včera konala pod záštitou základní školy Oskara Nedbala, narušovali dva podnapilí muži. Hlídka městské policie, která dohlížela na hladký průběh akce, měla o práci navíc. Podnapilé dvojici se totiž přítomnost strážníků nelíbila. Jeden z mužů nakonec skončil na záchytce.

Strážníci zajišťovali lampionový průvod krátce před osmou hodinou večer. Ke škole ale přišli dva zjevně podnapilí muži. Alkoholem posílení muži se zaměřili na přítomnost strážníků a začali na ně hlasitě pokřikovat. Strážníci oba muže vyzvali, aby místo opustili.

„Ti sice opakované výzvy uposlechli, jeden z nich se však po chvíli vrátil. Na hlavu strážníků se z úst podnapilého muže snesla snůška nadávek. Tentokrát výzvy strážníků nepadly na úrodnou půdu. Když muž začal stupňovat své hrubé chování a začal strážníkům vyhrožovat ublížením na zdraví, strážníci zakročili,“ uvedla tisková mluvčí strážníků Věra Školková.

Agresor nakonec skončil v poutech. Hlídka u čtyřiatřicetiletého muže následně provedla orientační dechovou zkoušku na alkohol. Přístroj u něj ukázal výsledek 1,88 promile alkoholu. Stále hlasitější pokřikování a vážné narušování veřejného pořádku rozhodlo o převozu muže na záchytku.

Případ tím ale pro agresivního muže neskončil. „Po vystřízlivění se bude zpovídat z přestupku neuposlechnutí výzvy úřední osoby při výkonu její pravomoci a přestupku znevážení postavení úřední osoby při výkonu její pravomoci. Za ně hrozí pachateli pokuta až 10 tisíc korun. Dalším šetřením případu se bude zabývat příslušný správní orgán,“ dodala mluvčí. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky agresor, základní škola, České Budějovice, akce, záchytka, Oskar Nedbal

Agresor narušoval lampionový průvod, strážníkům vyhrožoval ublížením na zdraví  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.