Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Mladík ze Soběslavska řídil opilý a pod vlivem drogy. Čeká ho soud

Až tři roky vězení hrozí mladíkovi ze Soběslavska, který měl na konci minulého měsíce řídit pod vlivem alkoholu a marihuany. Na motorce se vyboural a musel být převezen do nemocnice. Podle policie je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Mladík jel podle policie na konci září po silnici mezi Nedvědicemi a Soběslaví na motorce yamaha. „Při projíždění zatáčky vyjel mimo komunikaci a v silničním příkopu havaroval. Utrpěl zranění, které si vyžádalo jeho převoz do nemocnice,“ popsal policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Výsledky z nemocnice následně potvrdili, že mladík řídil jak pod vlivem alkoholu, naměřena mu byla více než jedna promile, ale i marihuany, kterou měl navíc u sebe.

Vedle přestupkového držení drog je mladý muž podezřelý ze spáchání trestného činu, a to přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. „Čeká jej soud, kde je ohrožen až trestem odnětí svobody na dobu od šesti měsíců do tří let,“ dodal Doubek.

Foto Jana Kroneislová

Štítky krimi, alkohol, marihuana, policie, drogy, Soběslavsko, nemocnice

Mladík ze Soběslavska řídil opilý a pod vlivem drogy. Čeká ho soud  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.