Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Ženy z Budějc zaplatily za štěně přes internet téměř 30 tisíc korun. Zvíře ale nedostaly

Další podvod s prodejem zvířete přes internet vyšetřují jihočeští policisté. Ženy z Českých Budějovic si chtěly koupit štěně Boloňského psíka, za kterého zaplatily dohromady kolem 30 tisíc korun. Psa se ale nedočkaly a policie vyšetřuje případ jako podvod.

Ženy z Českých Budějovic zareagovaly na inzerát o prodeji štěněte Boloňského psíka. Přes pobočku Western Union odeslaly hotovost kolem pěti tisíc korun na pravděpodobné jméno Amanda Hussine. „Následně ještě zaslaly další hotovost kolem 25 000 korun, jako transakční poplatek s tím, že štěně bude zasláno letecky a doručeno na adresu,“ popsal policejní mluvčí Jiří Matzner.

Žena zaplatila za psa 58 tisíc korun. Čtyřnohého miláčka se ale nedočkala

Celkem 58 tisíc korun zaplatila žena ze Strakonicka za Francouzského buldočka, kterého nabízel inzerát na prodejním portálu. Zvíře za ní mělo po zaplacení všech nákladů přicestovat z Polska. Nic takového se ale nestalo.

Štěně ale samozřejmě nikdo nepřevezl a s ženami nikdo nekomunikuje. Policisté celý případ prověřují jako podvod. „Při všech takto virtuálních transakcích, buďte obezřetní, vše si předem dobře promyslete a prověřte! Nejedná se totiž o ojedinělý podvod,“ upozornil Matzner.

Foto pixabay.com

Štítky krimi, policie, podvod, Internet, štěně, České Budějovice, Western Union

Ženy z Budějc zaplatily za štěně přes internet téměř 30 tisíc korun. Zvíře ale nedostaly  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.