Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

VIDEO: Policie prošetřuje možné týrání psa, video měla natočit sama majitelka

Českobudějovičtí policisté prošetřují možné týrání psa, ke kterému mělo dojít loni v zimě. Na videu, které se objevilo na Facebooku, je vidět, jak dva psi napadají na zemi ležící štěně. Podle komentářů video natočila právě sama majitelka napadeného psa. Policie už se případem zabývá. Video jako první zveřejnila Jihočeská televize.

Video bylo na Facebook nahráno na začátku října. Případ už řeší policie. „Zabýváme se oznámením, ve kterém prověřujeme údajné týrání zvířat na Českobudějovicku,“ uvedla krátce tisková mluvčí policie Štěpánka Schwarzová. Další informace k případu by policie měla uvolnit během zítřejšího dne.

Upozorňujeme, že záběry ve videu jsou drastické.

Podle dostupných informací by majitelkou psa z videa měla být žena, která už jednou za týrání psů stanula před soudem. Od roku 2013 do roku 2016 si podle komentářů na Facebooku postupně pořídila nejméně čtyřicet psů různých plemen a věku, kterých se krátce po pořízení zbavovala. Některé z nich prý prokazatelně zabila. Lidé, kteří majitelku znají, mají podezření, že psů zabila, pravděpodobně otrávila, mnohem víc.

V polovině ledna loňského roku stanula majitelka psa před soudem a byla uznána vinnou z porušení zákona na ochranu zvířat a postižena za přestupek.

Majitelka psa vystupuje na Facebooku pod různými jmény a vzniklo i několik skupin, kde lidé upozorňují na její zacházení se zvířaty. Zda jde o jednu a tutéž osobu ale zatím není jasné. 

Foto Koláž Budějcké Drbny

Štítky týrání, policie, pes, Českobudějovicko, Facebook, okres České Budějovice

VIDEO: Policie prošetřuje možné týrání psa, video měla natočit sama majitelka  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.