Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Dva zloději ukradli 170 kilo pomerančové kůry, hrozí jim až tři roky ve vězení

Policisté z Protivína řeší případ vloupání do skladové haly v obci Chvaletice. Dva zloději si odtud odnesli minimálně 170 kilo pomerančové kůry, kterou se pak pokusili prodat ve výkupně bylin. Na jednoho z mužů podal vyšetřovatel návrh k vzetí do vazby.

K loupeži došlo mezi 25. až 29. říjnem v obci Chvaletice. Dva muži tam ze skladové haly ukradli minimálně 170 kilo pomerančové kůry. Tu se pak na Strakonicku pokusili prodat ve výkupně bylin, kde podezřelé zadrželi policisté.

„Případ řešili protivínští policisté ve spolupráci s kriminalisty. Vyšetřovatel včera vydal usnesení o zahájení trestního stíhání obou mladých mužů. Jeden z obviněných je dále stíhán na svobodě, na druhého podal vyšetřovatel podnět k návrhu na vzetí do vazby," uvedla tisková mluvčí policie Kamila Čuřínová Ingrišová. V případě prokázání viny hrozí mužům až tři roky za mřížemi. 

Foto Dominik Svoboda

Štítky krádež, policie, Písecko, Chvaletice, Protivín, okres Strakonice

Dva zloději ukradli 170 kilo pomerančové kůry, hrozí jim až tři roky ve vězení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.