Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

„Čoika“ na Prachaticku zabavila padělky, jednalo se především o oblečení

Česká obchodní inspekce Jihočeského kraje a Vysočiny uskutečnila ve spolupráci s Cizineckou policií a za účasti městyse Strážné mimořádnou kontrolní akci na tržnici ve Strážném, která byla zaměřená na nabídku a prodej padělaných výrobků. Inspektoři ČOI využili své pravomoci a otevřeli za účasti přizvané osoby tři stánky, protože jejich majitelé je dobrovolně na základě výzvy neotevřeli.

Česká obchodní inspekce Jihočeského kraje a Vysočiny při této akci zabavila celkem 247 kusů padělků v hodnotě originálů 870 190 korun. Převážně se jednalo o textilní výrobky a koženou galanterii. Konkrétně to byly trička, obuv,  mikiny, bundy, tepláky, kraťasy a čepice. Mezi dalším zabaveným zbožím byly kabelky a peněženky. Padělané zboží bylo označeno ochrannými značkami Adidas, Nike, Gucci,  Louis Vuitton, Vans, Chanel, Michael Kors,  Tommy Hilfiger, Levi's a Calvin Klein.

Ve všech třech případech bude s kontrolovanou osobou zahájeno správní řízení. Za porušení zákona o ochraně spotřebitele může být uložena sankce až do výše 5 milionů korun. Vybrané zajištěné padělky budou využity pro humanitární účely, zbývající zlikvidovány.

Tisková zpráva | Foto coi.cz

Štítky padělky, Česká obchodní inspekce, Strážné, pokuta, okres Prachatice, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina, Cizinecká policie, Adidas, Nike, Gucci, Louis Vuitton

„Čoika“ na Prachaticku zabavila padělky, jednalo se především o oblečení  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.