Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kraj vybral firmu na demolici zničeného domu v Lenoře

Jihočeský kraj vybral firmu, která zbourá dům v Lenoře na Prachaticku zasažený na začátku října výbuchem a požárem. Náklady na demolici objektu vyjdou téměř na milion korun. Původní předpokládaná cena byla čtyřnásobně vyšší. O výběru firmy ve výběrovém řízení rozhodla rada Jihočeského kraje.

Při říjnovém neštěstí zahynul jeden člověk a devět lidí bylo zraněno a dalších 19 muselo na čas opustit své domovy. Výbuch zcela zlikvidoval jeden obytný dům a další dva stejné objekty poničil částečně. Statik následně rozhodl, že dům, kde výbuch a požár nastal, musí být zdemolován. Kraj slíbil, že náklady na jeho zbourání uhradí.

Kraj uvolní na demolici domu v Lenoře zničeného výbuchem 4 miliony

Jihočeský kraj uvolní na demolici domu zničeného výbuchem a požárem v Lenoře na Prachaticku částku do čtyř milionů korun. Schválili to dnes krajští zastupitelé. Torzo domu by mohlo být strženo do konce roku. Jihočeský kraj už obdržel potřebné...

Zatím není jasné, kdy přesně bude objekt stržen. „Jde nám o to, aby se dům odstranil rychle. Uzavřeli jsme dohodu s jeho vlastníky, že to můžeme zbourat,“ uvedla jihočeská hejtmanka Ivana Stráská.

Policisté a hasiči zjišťují přesné příčiny tragické události. Podle místních obyvatel požár a výbuch úmyslně založil jeden z obyvatel domu, který v něm zemřel. Policie případ vyšetřuje jako úmyslný trestný čin.

Autoři | Foto hzsjck.cz

Štítky správa, stavby, neštěstí, požár, Lenora, Jihočeský kraj, dům, výbuch, okres Prachatice, Ivana Stráská

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj vybral firmu na demolici zničeného domu v Lenoře  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.