Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Demolice domu v Lenoře omezí řidiče, práce by měly začít příští čtvrtek

Demolice obytného domu v Lenoře na Prachaticku zničeného říjnovým výbuchem a požárem začne zřejmě 5. prosince. Práce na likvidaci objektu i odstranění sutí potrvají přibližně tři týdny. Informaci dnes potvrdil řekl Jaroslav Vach z táborské firmy Vitas, která demolici zajišťuje. Při výbuchu a požáru obytného domu jeden člověk zemřel a devět lidí bylo zraněno.

„V pondělí si přebíráme staveniště. Postupně budeme na místo navážet techniku a počítáme, že ve čtvrtek bychom měli začít se samotnou demolicí,“ řekl Vach. Firma bude dům postupně bourat pomocí bagru. Bude při tom třídit i vzniklý odpad. „Ten následně odvezeme. Rádi bychom, aby vše bylo hotovo do Vánoc,“ uvedl Vach.

Poničený dům stojí v těsné blízkosti silnice I/39, která vede na hraniční přechod do Německa Strážný. Projíždějící auta musí po dobu demolice počítat s omezením provozu. „Doprava pojede vždy jedním směrem a budou ji řídit semafory. Vyřizujeme kvůli tomu potřebná opatření,“ uvedl Vach.

Firmu na demolici vybral v řízení Jihočeský kraj, který bude práce platit. Náklady na likvidaci objektu budou téměř milion korun. Výbuch zcela zlikvidoval jeden obytný dům a další dva stejné objekty poničil částečně. Kvůli tomu muselo na čas opustit své domovy 19 lidí.

Policisté a hasiči zjišťují přesné příčiny tragické události. Podle místních obyvatel požár a výbuch úmyslně založil jeden z obyvatel domu, který v něm zemřel. Policie případ vyšetřuje jako úmyslný trestný čin.

Autoři | Foto hzsjck.cz

Štítky Lenora, výbuch, demolice, Prachaticko, dům, požár, okres Prachatice, Německo, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Demolice domu v Lenoře omezí řidiče, práce by měly začít příští čtvrtek  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.