Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž napadl v azylovém domě klienta, útočník skončil na záchytce

Strážníci městské policie v úterý zasahovali u potyčky dvou mužů v azylovém domě. Čtyřiatřicetiletý muž, který se tam chtěl údajně ubytovat, potkal ve vstupních dveřích jednoho ze zdejších klientů a pustil se s ním do křížku. Hádka nakonec skončila fyzickým napadením. Agresor, který nadýchal 2,50 promile, skončil na záchytce.

Konflikt mezi dvěma muži se odehrál v azylovém domě v Riegrově ulici. Hlídku na místo přivolal jeden ze zaměstnanců. „Do azylového domu údajně přišel čtyřiatřicetiletý muž, který se zde chtěl ubytovat. Muž sem však přišel značně podnapilý. Když byl z tohoto důvodu vykázán, zdálo se, že se jeho odchod objede bez potíží. Jenomže muž ve vstupních dveřích potkal jednoho ze zdejších klientů a začal se s ním hádat. Nakonec pak došlo i na ruční vyřizování účtů. Když útočník napadl klienta azylového domu, napadený muž se dal raději na ústup. Místo něj však vzala za své skleněná výplň dveří, kterou útočník rozbil zavřenou pěstí,“ řekla tisková mluvčí strážníků Věra Školková.

Agresor strážníkům vysvětlovat, že jednal v afektu. Podrobit se orientační dechové zkoušce na alkohol ale odmítl. Strážníci mezitím na místo přivolali záchranku, která muže převezla k lékařskému ošetření do českobudějovické nemocnice. Muž nakonec skončil na záchytce. Orientační zkouška na alkohol totiž ukázala výsledek 2,50 promile. Tím to ale pro útočníka neskončilo. Za přestupek proti majetku a přestupek proti občanskému soužití mu hrozí pokuta až 50 tisíc korun. Případem se bude dále zabývat správní orgán.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky alkohol, napadení, městská policie, České Budějovice, zranění, azylový dům, záchytka, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž napadl v azylovém domě klienta, útočník skončil na záchytce  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.