Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dvanáctkrát trestaný zloděj vykradl téměř čtyřicet aut, škoda je 325 tisíc korun

Kriminalisté z Budějc objasnili téměř čtyřicet případů vloupání do aut. K těm docházelo od 11. října prakticky denně, někdy i několikrát za den na území města České Budějovice, v několika případech také na Dobré Vodě. Kriminalisté zjistili, že krádeže má na svědomí třicetiletý muž z Tachovska, který byl letos v lednu propuštěn z vězení.

K vloupání do aut docházelo prakticky denně na území Budějc a na Dobré Vodě. Kriminalisté zajistili řadu stop a dopadli třicetiletého muže z Tachovska, který k rozbití oken používal kámen. „Ukradl například mobilní telefony, rybářské vybavení, finanční hotovost, navigaci, palubní kameru, dětský podsedák, oblečení, osobní doklady poškozených, notebook s vybavením, či platební kartu. Nejhodnotnější lup, který si odnesl, byly značkové pánské náramkové hodinky v hodnotě 150 tisíc korun. Ne vždy byl ale úspěšný, mnohokrát se stalo, že se do vozidla vloupal, ale nenašel v něm nic, co by mohl ukrást a tak vozidlo "pouze" poškodil,“ uvedla tisková mluvčí policie Štěpánka Schwarzová.

Muž je momentálně ve vazbě. Již v minulosti byl dvanáctkrát soudně trestaný. V lednu letošního roku opustil brány věznice, kde si odpykal trest za majetkovou trestnou činnost. Celková škoda, kterou svým protiprávním jednáním způsobil, dosáhla výše bezmála 325 tisíc korun. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Kriminalisté na případu i nadále pracují.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pcr.cz

Štítky zloděj, auta, kriminalisté, škoda, České Budějovice, okres Tachov, Dobrá Voda, Dobrá voda, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ivana Řezníčková

moje auto taky výrazně poškodil, a navíc nikdo mi nezaplatí ztracený čas při opravě auta a starosti s tím spojené. Navíc jsem byla po 12 hodinové noční směně a domů jsem se dostala až po 14. hodině odpoledne. Oprava mi zabrala další dva dny.

Pátek, 27. prosince 2019, 14:28Odpovědět

Dvanáctkrát trestaný zloděj vykradl téměř čtyřicet aut, škoda je 325 tisíc korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.