Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rakušan napadal ulici Karla IV. lidi, nadýchal téměř tři promile a skončil v nemocnici

Strážníci v pátek řešili potyčku dvou mužů, která se odehrála v ulici Karla IV. Iniciátorem byl jedenatřicetiletý Rakušan. Ten podle svědků vyvolával spory s ostatními hosty podniku. Jedním z jeho cílů se stal devětadvacetiletý muž z Budějc, který před agresorem údajně bránil svou manželku. Rakušan nadýchal téměř 2,80 promile a v poutech skončil v nemocnici.

K potyčce došlo v pátek v půl druhé ráno. Strážníci před jedním z barů v ulici Karla IV. zastihli dva muže a přidávali se i další přihlížející. Hlídka proti dalšímu napadání okamžitě zasáhla. Jak se ukázalo, iniciátorem potyčky byl jedenatřicetiletý Rakušan. Ten podle přítomných svědků vyvolával spory s ostatními hosty podniku. Jedním z jeho cílů se stal devětadvacetiletý muž z Budějc, který před agresorem údajně bránil svou manželku.

„Útočník se ani za přítomnosti strážníků nehodlal vzdát, a i nadále se snažil tohoto muže napadat. Strážníci mu v tom museli zabránit nasazením služebních pout. Mezitím zjistili, že agresor si během potyčky způsobil zranění v oblasti hlavy,“ uvedla tisková mluvčí strážníků Věra Školková.

Hlídka na místo přivolala i záchranou službu, která muže za asistence strážníků převezla k lékařskému ošetření do českobudějovické nemocnice. Tam se jedenatřicetiletý Rakušan podrobil orientační dechové zkoušce na alkohol s výsledkem 2,80 promile. Dalším šetřením případu se bude zabývat příslušný správní orgán. Za přestupek proti občanskému soužití hrozí pachateli pokuta do 10 tisíc korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky potyčka, agresor, městská policie, České Budějovice, Karel IV. Lucemburský, nemocnice, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rakušan napadal ulici Karla IV. lidi, nadýchal téměř tři promile a skončil v nemocnici  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.