Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Při nehodách o Vánocích na jihu Čech 7 let nikdo nezemřel

Na jihočeských silnicích při nehodách během vánočních svátků už sedm let nikdo nezahynul. Letos policisté od 24. do 26. prosince evidovali v regionu 14 havárií, při kterých pět lidí utrpělo pouze lehká zranění. Poslední tragická nehoda se o svátcích stala v roce 2012. Vyplývá to z policejních statistik.

„Letošní tři sváteční dny byly z pohledu dopravy relativně klidné. Řešili jsme minimum událostí. Policisté měli více práce jen ohledně různých hádek pod vlivem alkoholu v rodinách nebo v restauracích," řekl jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner.

Na Štědrý den se stalo v kraji šest nehod. Na Boží hod pak byly čtyři havárie a stejně tomu bylo i na druhý svátek vánoční. Škody na hlášených haváriích pak dohromady za tři dny činily 1,3 milionu korun.

Počet vánočních nehod v kraji je srovnatelný s minulým rokem. Loni od 24. do 26. prosince policisté zaznamenali 12 havárií. Výrazně více jich však bylo v roce 2017, kdy se stalo v regionu o Vánocích 30 nehod.

Poslední tragické svátky v roce 2012 si vyžádaly oběť přímo na Štědrý den. Tehdy čtyřiašedesátiletý řidič malého motocyklu zahynul po srážce s osobním automobilem poblíž Strmilova na Jindřichohradecku na křižovatce silnice I/23.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky nehoda, Vánoce, Jihočeský kraj, policie, havárie, Česko, svátek, Štědrý den

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nehodách o Vánocích na jihu Čech 7 let nikdo nezemřel  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.