Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Ve Strakonicích hořel byt, vrtulník do nemocnice transportoval jednu zraněnou osobu

, aktualizováno 28. prosince 2019, 22:52

Hasiči aktuálně zasahují ve Strakonicích v Povážské ulici, kde začalo hořet v panelovém domě. Jeden z bytů podle prvotních informací kompletně vyhořel. Z domu bylo evakuováno 40 lidí. Nikdo z nich nebyl zraněn. Z bytu, ve kterém začalo hořet, byla do nemocnice letecky transportována jedna osoba. Proč v bytě začalo hořet zatím není jasné.

„Požár byl ohlášen krátce před šestou hodinou večer. Momentálně probíhá dohašování, hledání případných skrytých ohnisek, odvětrávání a kontrola všech bytů. Výše škody a příčina vzniku je v šetření,“ uvedla tisková mluvčí hasičů Vendula Matějů

„Došlo k požáru a zahoření bytové jednotky ve třetím patře. Na místě zasahovaly tři jednotky požární ochrany. Příčina a vznik požáru je v současné chvíli v šetření hasičského záchranného sboru a policie. V souvislosti s požárem byla jedna osoba zraněna a jedna osoba byla převezena na pozorování do nemocnice. Byla provedena evakuace obyvatel za pomocí výškové techniky a některé lidi jsme vyváděli. Z toho domu bylo evakuováno 40 lidí,“ uvedl na místě šéf strakonických profesionálních hasičů Oto Šmejkal.

Na místě byl i starosta Strakonic. „Pro obyvatele jsme sháněli náhradní bydlení v kulturním domě a na ubytovně. Nakonec to nebylo třeba, protože všichni lidé si našli ubytování u příbuzných a většina už je zpátky ve svých bytech. Řešili jsme hlavně elektrikáře. V půlce domu nefunguje elektřina. Kromě spodních vytopených bytů jsou byty obyvatelné,“ řekl starosta Břetislav Hrdlička.

„Já už jsem spal a vzbudil mě křik na chodbě. V bytě je velký smrad z kouře a nedá se tam být. Mám náhradní bydlení u kamaráda,“ popsal muž, který v domě bydlí.

Mezi osmou a devátou hodinou ráno budou lidem k dispozici vysoušeče. Ty si budou moci vyzvednout u hasičů případně na městě. Se zajišťováním stop budou policisté a hasiči pokračovat až vyhořelý byt vychladne. Dům je aktuálně hasiči odvětrán. Někteří už začali s úklidem. 

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky požár, hasiči, zranění, Strakonice, nemocnice, dům, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Strakonicích hořel byt, vrtulník do nemocnice transportoval jednu zraněnou osobu  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.