Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sedmašedesátiletý muž měl doma nelegální pálenici. Hrozí mu pokuta až deset milionů korun

Jihočeští celníci odhalili v polovině listopadu na Vltavotýnsku nelegální pálenici. Sedmašedesátiletý muž měl vyrábět ovocné destiláty na neoznačeném přístroji. Ten mu celníci spolu s více než dvěma hektolitry alkoholu zabavili. Muži hrozí pokuta až do výše deseti milionů korun.

Nelegální pálenici odhalili celníci v polovině listopadu na Vltavotýnsku. „Sedmašedesátiletý muž vyráběl ovocné destiláty v rozporu se zákonem. Využíval k tomu destilační přístroj bez typového označení s chladičem. Celníci toto zařízení bez prodlení zajistili. V rámci předběžného opatření zajistili i více než dva hektolitry ovocných destilátů, skladovaných v demižonech a skleněných či plastových lahvích, neoznačených kontrolní páskou,“ uvedl mluvčí Celního úřadu pro Jihočeský kraj Emanuel Breicha.

Z vyrobeného alkoholu odebrali celníci více než šedesát vzorků. U žádného z nich se neprokázal nebezpečně vysoký obsah methanolu. 

Sedmašedesátiletý muž bude muset uhradit uniklou spotřební daň ve výši bezmála třiceti tisíc korun. Za spáchání přestupku mu navíc hrozí pokuta až do výše deseti milionů korun.

Hodnocení článku je 28 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa pro Jihočeský kraj

Štítky Celní správa, Jihočeský kraj, pálenice, alkohol, nelegální, destilace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmašedesátiletý muž měl doma nelegální pálenici. Hrozí mu pokuta až deset milionů korun  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.