Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Muž se chtěl oběsit na kabelu, život mu zachránili dva policisté

Boj s časem za sebou mají dva policisté z obvodního oddělení v Táboře. Během jejich včerejší služby totiž zachránili život muži, který se chtěl oběsit. Oznámení na policii učinil soused. Hlídka zjistila, že má muž osobní problémy, které se rozhodl řešit tímto způsobem. Navíc nadýchal více než 2,6 promile.

David Capouch a Jan Mach z obvodního oddělení v Táboře mají za sebou náročnou službu. Krátce před devátou hodinou večer zavolal na linku 158 jeden muž a oznámil, že jeho soused chce spáchat sebevraždu oběšením. „Policisté proto ihned vyrazili do ulice Pod Tržním náměstím a utíkali do bytu, kde se měl nacházet muž, pravděpodobně v ohrožení života. Dveře do bytu byly pootevřené, proto policisté rychle vstoupili dovnitř a zahlédli muže středního věku, který stál na stoličce ve dveřích do další místnosti a na krku měl utaženou smyčku z kabelu,“ uvedla tisková mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Oba policisté mu z krku kabel sundali a zkontrolovali jeho zdravotní stav. Na místo přivolali i záchranáře, kteří si muže převzali do péče. Muž byl pod vlivem alkoholu, nadýchal více než 2,6 promile. Policisté následně zjistili, že má muž osobní problémy, které se rozhodl řešit tímto způsobem.

„Policisté přijeli na místo, jak se říká "za pět minut dvanáct", a to především díky všímavému sousedovi, kterému nebyl osud jeho známého lhostejný. Všem mužům tak patří obrovské poděkování,“ dodala mluvčí. 

Ohodnoť článek

Foto

Štítky sebevrah, policie, Táborsko, alkohol, Tábor, Jan Mach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž se chtěl oběsit na kabelu, život mu zachránili dva policisté  |  Krimi  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.